Véronique Kalitventzeff

 

Menu

 

 

 

 

 

 

 

Beeldend kunstenaar (kunstenares). Opgegroeid (geboren en getogen) in Beauvechain, Belgie. Autodidact. Test continu haar technische beperkingen en probeert ze te overwinnen.

 

Favoriete inspiratiebronnen: vrouwelijke naakten, groepen van kinderen, dieren, en beren in het bijzonder. Beeldhouwt menselijke gedaantes gebaseerd op levende modellen en focust hierbij op het uitdragen van gevoelens, en nog belangrijker op de complexiteit van het zijn (leven)... Concentreert zich op de anatomische correctheid en probeert hierbij verder te reiken dan het beeld. Haar passie ligt in de natuur, symbolen, mythen en legenden, die ze door haar werk probeert door te geven.

 

Ze beeldhouwt in steen (Vinalmont kalksteen), marmer (Mazy en Carrare), speksteen… hoewel ze een voorliefde heeft voor klei en brons. Het resultaat is zowel verfijnd als sterk, sensueel maar nooit provocatief. Dit is een kunstenaar (kunstenares) die sensitiviteit, sensualiteit en passie weet te vervloeien (samen te brengen).

 

Zoals de kranten schrijven: ‘Vaak beeldt de kunstenaar (kunstenares) figuren uit die in elkaar gedoken zitten (zijn/ in zichzelf gekropen zijn), als een manier om hun fysieke intimiteit te behouden en ook om hun liefdesleven te beschermen’…. Recentelijk heeft de kunstenaar (kunstenares) zich tot dieren beeldhouwer ontwikkeld (is zij dieren beeldhouwer geworden), grappige olifanten of moeder beren teder zorgend voor hun jongen. De stille kracht van deze dieren zorgt ervoor dat de menselijke gevoelens die wij denken dat ze hebben (wij ze toebedelen) te bekrachtigen.

 

 

 

Coll… - Twee werken voor Marie-Claire magazine, als prijs voor ‘Vrouw van het jaar 2000’, waaronder één voor Axelle Red.

 

BODY>